Free live stats and visitor counter and conversion tracking for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Καλύψεις Αυτοκινήτου

 Παρακάτω θα βρείτε μια συνοπτική περιγραφή των βασικών καλύψεων στα ασφαλιστικά συμβόλαια αυτοκινήτου. Με αυτό τον οδηγό θα καταλάβετε καλύτερα τι υπηρεσίες σας παρέχει η ασφαλιστική σας αλλά και θα σας φανεί χρήσιμος στο επόμενο συμβόλαιο σας ώστε να επιλέξετε ακριβώς τις καλύψεις που θεωρείτε απαραίτητες!

 

Υποχρεωτικές βάσει Νόμου
Αστική Ευθύνη προς Τρίτους

Με την κάλυψη αυτή η ασφαλιστική μας εταιρεία αποζημιώνει τις υλικές ζημιές ή τις σωματικές βλάβες που θα προξενήσουμε σε τρίτους σε περίπτωση ατυχήματος μέχρι και το ποσό του 1.000.000€! Αυτή είναι η κάλυψη που φέρει το μεγαλύτερο κόστος στα ασφάλιστρα που πληρώνουμε.

 

Καλύψεις για το Όχημα σας
Θραύση Κρυστάλλων

Κάλυπτονται τα έξοδα αποκατάστασης και τοποθέτησης των κρυστάλλων του οχήματός σας, συνέπεια οποιουδήποτε εξωτερικού γεγονότος, το οποίο προκαλεί την θραύση τους.

Υλικές Ζημιές από ανασφάλιστο όχημα

Η ασφαλιστική σας εταιρεία αναλαμβάνει την αποκατάσταση των υλικών ζημιών που θα προξενήσει ένα ανασφάλιστο όχημα στο αυτοκίνητο σας.

*Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενεργοποιηθεί η κάλυψη, αποτελεί η καταγραφή του γεγονότος από την τροχαία, οπότε μην αμελήσετε να την καλέσετε...

Ολική Κλοπή

Εάν το αυτοκίνητό σας κλαπεί, το δηλώνετε άμεσα στην αστυνομία. Εφόσον περάσουν 90 ημέρες, διάστημα στο οποίο η αστυνομία κάνει τις έρευνες αναζήτησής του, η ασφαλιστική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να σας αποζημιώσει με το κεφάλαιο για το οποίο έχετε ασφαλίσει το όχημά σας. Στην περίπτωση που το όχημα σας βρεθεί πρίν το πέρας των 90 ημερών, η κάλυψη που σας αποζημιώνει είναι μόνο η μερική κλοπή.

Μερική Κλοπή

Καλύπτονται οι ζημιές που προξενούνται στο αυτοκίνητό σας κατά την απόπειρα κλοπής (π.χ. κλειδαριές, μίζα, ζημιές στο ταμπλό κ.α.) καθώς και τα εξαρτήματά του που είναι σταθερά προσδεδεμένα και απαραίτητα για την κίνησή του (π.χ. ζάντες αλουμινίου).

Στην περίπτωση που το αυτοκίνητό σας κλαπεί και βρεθεί από την αστυνομία, στο διάστημα των 90 ημερών, σε κακή κατάσταση, για να αποζημιωθείτε υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:

  • Να είναι ενσωματωμένη η συγκεκριμένη κάλυψη στη μερική κλοπή από την ασφαλιστική εταιρεία.
  • Με επιπλέον κόστος στο συμβόλαιό σας από ενάρξεως, η ασφαλιστική εταιρεία να αναλάβει το ενδεχόμενο αυτό.
  • Να έχετε κάλυψη Ίδιων Ζημιών στο συμβόλαιό σας.

* Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες δεν ενσωματώνουν στην κάλυψη της μερικής κλοπής τις ζημιές που θα γίνουν στο αυτοκίνητό σας για όσο χρονικό διάστημα αυτό βρίσκεται στην κατοχή του κλέφτη. Εφόσον κρίνετε απαραίτητη αυτήν την κάλυψη για το αυτοκίνητό σας, πρέπει να αποσαφηνίζετε ότι την έχετε!

Ίδιες Ζημιές

Η λεγόμενη μικτή... Αναλαμβάνει να καλύψει τις ζημιές που προκαλούνται στο αυτοκίνητό σας από σύγκρουση με άλλο όχημα, πρόσκρουση (π.χ. σε κολώνα), εκτροπή (εκτός δρόμου), ανατροπή και κατακρύμνηση (π.χ. πτώση σε γκρεμό). Εάν το αυτοκίνητό σας καταστραφεί ολοκληρωτικά, αποζημιώνεστε με το κεφάλαιο για το οποίο το έχετε ασφαλίσει.

Πυρός - Τρομοκρατικές Ενέργειες

Καλύπτονται ζημιές που θα προξενηθούν στο όχημά σας από πυρκαγιά, πτώση κεραυνού, έκρηξη ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Πολιτικές Ταραχές - Στάσεις - Απεργίες

Καλύπτονται οι υλικές ζημιές πυρκαγιάς - έκρηξης (π.χ. μολότοφ, γκαζάκια), καθώς και λοιπές ζημιές (π.χ. εκδορές, σπασίματα, βαθουλώματα κ.α.) που θα υποστεί το όχημά σας εφόσον βρεθεί εκτεθειμένο σε πολιτικές ταραχές, οχλαγωγίες, στάσεις, απεργίες (π.χ. σε γήπεδο, πορείες κ.α.)

Κακόβουλες Ενέργειες

Καλύπτονται οι ζημιές που προκαλούνται στο αυτοκίνητό σας από άτομα που ενεργούν με σκοπό τον βανδαλισμό ή τη δολιοφθορά του (π.χ. χαρακιές από κλειδιά στο καινούργιο σας αυτοκίνητο από μια συμμορία).

Φυσικά Φαινόμενα

Καλύπτονται οι ζημιές που προκαλούνται στο όχημά σας από καταιγίδα, θύελλα, χαλάζι ή χιόνι όπως, επίσης, και από τυφώνα, λαίλαπα, ανεμοθύελλα, έκρηξη ηφαιστείου και σεισμό.

*Για να αποζημιωθείτε από αυτήν την κάλυψη, το φυσικό φαινόμενο θα πρέπει άμεσα να πλήττει το όχημα και όχι να είναι η αρχική αφορμή (π.χ. αν η πλημμύρα παρασύρει το όχημά σας και το ρίξει σε γκρεμό καλύπτεστε, εάν όμως η θύελλα παρασύρει ένα σκουπιδοτενεκέ και τον ρίξει στο όχημά σας η ζημια που σας προκαλεί δεν καλύπτεται).

 

Υπηρεσίες για Εσάς
Οδική Βοήθεια

Σε περίπτωση που το όχημά σας ακινητοποιηθεί, από οποιαδήποτε βλάβη, η οδική βοήθεια αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τη ζημιά επί τόπου, εάν αυτό είναι εφικτό. Εάν δεν είναι, θα αναλάβει τη μεταφορά του σε ένα κοντινό συνεργείο ή να το επαναπατρίσει στην έδρα σας (π.χ. Αθήνα) σε περίπτωση εκτεταμένου προβλήματος.

Αυτή την κάλυψη μπορείτε να την αγοράσετε είτε μεμονώμένη - εάν έχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένη εταιρεία οδικής βοήθειας - είτε ενσωματωμένη στο συμβόλαιό σας, αφού όλες οι ασφαλιστικές συνεργάζονται με κάποια εταιρεία από αυτές.

*Απαραίτητη κάλυψη για οχήματα άνω της δεκαετίας.

Ρυμούλκηση Ατυχήματος
Σε περίπτωση που το όχημά σας ακινητοποιηθεί λόγω εμπλοκής σε ατύχημα με άλλο όχημα αναλαμβάνεται η ρυμούλκηση του σε ένα κοντινό συνεργείο ή ο επαναπατρίσμός του στην έδρα σας (π.χ. Αθήνα).
Νομική Προστασία

Καλύπτονται οι δικαστικές δαπάνες και τα έξοδα δικηγόρου έναντι μικρού αντιτίμου στο συμβόλαιό σας, ώστε σε περίπτωση αντιδικίας να είστε σε θέση να υπερασπίσετε κάθε νόμιμο δικαίωμά σας, χωρίς να χρειαστεί να διαθέσετε τα υπέρογκα ποσά που απαιτούν συνήθως οι δικαστικές διαμάχες.

Φροντίδα Ατυχήματος

Σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφαλιστική εταιρεία, στέλνει εξειδικευμένο προσωπικό δίπλα σας για να καταγράψει το γεγονός και να συμπληρώσει τα απαιτούμενα έντυπα (π.χ. φιλική δήλωση ατυχήματος). Επιπλέον, εάν το όχημά σας αδυνατεί να κινηθεί λόγω του ατυχήματος, η υπηρεσία αναλαμβάνει τη μεταφορά του σε συνεργείο της επιλογής σας (χωρίς να απαιτείται η κάλυψη της Οδικής Βοήθειας).

Προσωπικό Ατύχημα Οδηγού

Σε περίπτωση ατυχήματος, ο ασφαλισμένος οδηγός του αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας, δικαιούται αποζημίωση (15.000€ συνήθως) εάν μείνει μόνιμα ολικά ανίκανος προς εργασία ή αποβιώσει και τμήμα αυτής εφόσον μείνει μόνιμα μερικά ανίκανος.

Αντικατάσταση Αυτοκινήτου

Το χρονικό διάστημα που το αυτοκίνητό σας βρίσκεται στο συνεργείο για αποκατάσταση ζημιάς, βάσει κάποιας κάλυψης συμβολαίου, σας παρέχετε δωρεάν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από την ασφαλιστική εταιρεία. Η κάλυψη είναι απαραίτητη στην περίπτωση που έχετε μόνο ένα αυτοκίνητο και είναι απαραίτητο εργαλείο της καθημερινότητάς σας.

Για παράδειγμα, σας κλέβουν το αυτοκίνητο και για 90 μέρες περιμένετε να ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να πάρετε την αποζημίωσή σας. Πόσο εύκολο σας έιναι να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να μετακινήστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάτε στη δουλειά σας, στο super market, στη βόλτα σας...;

Προστασία (Bonus Malus)

Δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να κάνει μέχρι και 2 ατυχήματα το χρόνο χωρίς να του ανέβουν τα ασφάλιστρα.

 

Tip!: Σε περίπτωση ατυχήματος με μεθυσμένο οδηγό καλέστε κανονικά τη φροντίδα ατυχήματος και την τροχαία. Η ασφαλιστική εταιρία του θα σας αποζημιώσει κανονικά.