Free live stats and visitor counter and conversion tracking for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Καλύψεις Κατοικίας

 Παρακάτω θα βρείτε μια συνοπτική περιγραφή των βασικών καλύψεων στα ασφαλιστικά συμβόλαια κατοικίας. Με αυτό τον οδηγό θα καταλάβετε καλύτερα τι υπηρεσίες σας παρέχει η ασφαλιστική σας αλλά και θα σας φανεί χρήσιμος στο επόμενο συμβόλαιο σας ώστε να επιλέξετε ακριβώς τις καλύψεις που θεωρείτε απαραίτητες!

 

Βασικές Καλύψεις
Πυρός

Καλύπτει ζημιές που θα προξενηθούν στο σπίτι σας από φωτιά, πυρκαγιά ή καπνό... είτε από δική σας αμέλεια (π.χ. αναμμένο τσιγάρο, μάτι κουζίνας, σίδερο), είτε τρίτων (π.χ. διπλανό διαμέρισμα, εμπρησμός, κεραυνός).

Σεισμός

Καλύπτονται οι ζημιές που θα προκληθούν στο περιεχόμενο και στο κτίριο του σπιτιού από σεισμό, κατολίσθηση, καθίζηση ή τσουνάμι συνέπεια σεισμού.

Κλοπή

Καλύπτονται οι ζημιές που προξενεί ο κλέφτης στην κατοικία σας (π.χ. κατεστραμμένη κλειδαριά ή πόρτα, τρυπημένες ψευδοροφές, επιφάνειες τοίχων κ.α.) καθώς και οι απώλειες - καταστροφές στο περιεχομένό της (π.χ. κοσμήματα, χρήματα, έπιπλα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.)

 

Εκτεταμένες Καλύψεις
Θραύση Κρυστάλλων

Καλύπτονται οι ζημιές που θα προξενηθούν σε καθρέφτες σταθερά αναρτημένους (π.χ. καθρέφτης μπάνιου, ντουλάπας) και στις τζαμαρίες του σπιτιού σας, καθώς και τα έξοδα τοποθέτησής τους.

Φυσικά Φαινόμενα

Αποζημιώση από καταστροφές που προέρχονται από πλημμύρα - καταιγίδα (π.χ. σε ισόγεια, υπόγεια, αποθήκες), θύελλα, χιονόπτωση, χαλαζόπτωση (π.χ. παραθυρόφυλλα, μπαλκόνια, ηλιακοί θερμοσίφωνες) ή παγετό (π.χ. συστολή - διαστολή σωληνώσεων, υδρορροών κλπ).

Διαρροή Σωληνώσεων

Καλύπτονται οι ζημιές που θα προκληθούν από διαρροή ή και θραύση σε σωληνώσεις (π.χ. υγρασίες στους τοίχους), καθώς και σε δεξαμενές ύδρευσης, θέρμανσης (π.χ. καλοριφέρ), ψύξης και αποχέτευσης. Επιπλέον, καλύπτονται οι εργασίες για τη διερεύνηση και αποκατάσταση της ζημιάς.

Βραχυκύκλωμα

Καλύπτονται οι ζημιές στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου που οφείλονται σε βραχυκύκλωμα, καθώς επίσης και στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (π.χ. ψυγείο, κουζίνα, κλιματιστικό, τηλεοράσεις, Η/Υ κ.α).

Τυχαίο Γεγονός

Καλύπτονται οι ζημιές που θα προξενηθούν στο σπίτι σας από τυχαία γεγονότα. Αυτά θεωρούνται:

  • Πτώση Δέντρου
  • Πρόσκρουση Οχήματος
  • Πτώση ηλετρικών ή τηλεφωνικών στύλων
  • Πτώση αεροσκάφους
Πράξεις Βίας

Καλύπτονται οι ζημιές που οφείλονται σε πολιτικές ταραχές, κακόβουλες ή τρομοκρατικές ενέργειες και οχλαγωγίες - διαδηλώσεις.

Απαραίτητη κάλυψη για όλους όσους κατοικούν στα μεγάλα αστικά κέντρα!

Νομική Προστασία

Καλύπτονται οι δικηγορικές δαπάνες και τα δικαστικά έξοδα που θα απαιτηθούν για την προάσπιση των συμφερόντων του ιδιοκτήτη της κατοικίας έναντι τρίτων(π.χ. οι γνωστές "γειτονικές" διαφορές ή διενέξεις που πολλές φορές οδηγούν στα δικαστήρια).

Έκρηξη

Καλύπτονται οι ζημιές στο αντικείμενο που εξεράγει, καθώς και αυτές που προκαλούνται στο σπίτι σας από την έκρηξη. Πολλές συσκευές δουλεύουν υπό μεγάλη πίεση στο σπίτι και είτε από πολυετή χρήση, είτε από αστοχία υλικού εκρήγνυται (π.χ. θερμοσίφωνας, καυστήρας κεντρικής θέρμανσης, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου).

Αστική Ευθύνη

Καλύπτονται οι ζημιές που προκαλούνται σε γείτονες, περαστικούς, ιδιοκτήτες - σε περίπτωση μίσθωσης - από δική σας αμέλεια, λάθος ή παράλειψη (π.χ. σας πέφτει μια γλάστρα απ' το μπαλκόνι και χτυπάτε έναν περαστικό, αφήσατε αναμμένο το μάτι της κουζίνας και πήρε φωτιά το σπίτι που νοικιάζετε καθώς και του γείτονα κ.α.).

Αξία Αντικατάστασης με Καινούργιο

Η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει να αποζημιώσει σε αξία καινούργιου ανεξάρτητα από την παλαιότητα του ακινήτου ή του περιεχομένου.

 

Εξειδικευμένεςι Καλύψεις
Έξοδα Προσωρινής Μεταστέγασης

Καλύπτονται οι δαπάνες για τη μεταφορά και την αποθήκευση του περιεχομένου της κατοικίας σας κατά το χρονικό διάστημα της αποκατάστασης των ζημιών, όπως επίσης και τα έξοδα διαμονής εσάς και της οικογένειας για το ίδιο χρονικό διάστημα (π.χ. σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς εφόσον το σπίτι σας καταστεί ακατάλληλο για κατοίκηση).

Οικονομική Στήριξη

Καλύπτονται τα έξοδα πρώτης ανάγκης της οικογένειας (π.χ. λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, στεγαστικού δανείου ή ενοικίου) σε περίπτωση φυσικής καταστροφής της κατοικίας σας.

Ψυχολογική Στήριξη

Καλύπτονται τα έξοδα ψυχολόγου για εσάς και την οικογένειά σας σε περίπτωση κλοπής ή εκτεταμένης καταστροφής του σπιτιού σας.

 

Tip!: Για να ασφαλιστεί η κατοικία σας δεν είναι απαραίτητο να φέρει συναγερμό ή κλειδαριές ασφαλείας.